دسته‌بندی نشده

گیربکس صنعتی چیست و انواع آن کدام است؟

گیربکس صنعتی چیست و انواع آن کدام است؟

گیربکس دستگاهی مکانیکی میباشد، که وظیفه آن کنترل و تنظیم گشتاور و سرعت چرخش میان دو یا چند قطعه دوار میباشد.

از گیربکس ها برای تنظیم و کنترل حرکت و قدرت در سیستم های مختلف استفاده میشود. این دستگاه ها از مجموعه ای از چرخ دنده هایی تشکیل شده که به یکدیگر متصل هستند و باعث تغییر سرعت یا گشتاور خروجی میشوند.

 

گیربکس-چیست؟-

 

گیربکس صنعتی

گیربکس صنعتی،به عنوان یک واسطه بین منبع توان و مصرف کننده توان میباشد.این دستگاه با استفاده از مجموعه ای از چرخ دنده ها ،توان مکانیکی را از یک منبع دریافت میکنند و ان را با تغییرسرعت و گشتاور متناسب با نیاز دستگاه مصرف کننده منتقل میکنند.

این دسته از گیربکس ها به دلیل دارا بودن قابلیت کاهش سرعت و دور و افزایش گشتاور،در صنایع مختلف کاربرد گسترده ای دارند.

 

انواع گیربکس صنعتی

 

اجزای تشکیل دهنده گیربکس صنعتی

گیربکس ها از اجزای مختلفی تشکیل شده اند،اما اصلی ترین بخش آنها چرخدنده ها هستند.که باتوجه به نوع ،شکل و جنس گیربکس متفاوت هستند.

  1. چرخ دنده ها
  2. شافت ها
  3. محفظه
  4. بلبرینگ
  5. کاسه نمد
  6. پمپ روغن

کاربرد گیربکس صنعتی

صنعت خودروسازی: در گیربکس‌های خودرو و تولید تجهیزات قطعات

صنعت معدن:از این نوع گیربکس در انواع ماشین الات مانند بیل های مکانیکی،ماشین الات حفاری، بیل های مکانیکی و… استفاده میشود.

صنعت نفت و گاز:گیربکس صنعتی در ساخت سیستم های پمپ ها،کمپرسورها، توربین ها و… مورد استفاده قرار میگیرد.

صنعت نساجی: در ساخت ماشین آلات ریسندگی و بافندگی مورد استفاده قرار میگیرد.

صنعت کشاورزی:گیربکس‌های صنعتی در ماشین‌آلات کشاورزی مانند کمباین‌ها، تراکتورها و دستگاه‌های آبیاری نیز به کار می‌روند.

صنعت دریایی:در کشتی ها و سایر وسایل نقلیه دریایی مورد استفاده قرار میگیرد.

صنعت هوافضا:در ساخت هلیکوپترها و هواپیماها استفاده میشود.

انواع گیربکس های صنعتی

  • گیربکس حلزونی (Worm Gearbox): نوعی از گیربکس صنعتی میباشد که دارای ساختاری ساده و ابعاد مناسب میباشدبه سبب همین امردر صنایع مختلف کاربردهای زیادی دارد.این نوع گیربکس ها به گیربکس های 90 درجه نیز شهرت دارند.این نوع گیربکس ها در انواع مختلفی تولید میشوند و بسته به نیاز دستگاه ،از آنها استفاده میشود.
  • گیربکس مخروطی (Bevel Gearbox): گیربکس مخروطی نوعی از گیربکس 90 درجه نیز میباشد،که از ویژگی های مهم آن استفاده از چرخ دنده های مخروطی برای تغییر سرعت و جهت حرکت میباشد.
  • گیربکس کلاچ دار(Clutch Gearbox): این دسته از گیربکس هابه گونه ای طراحی شده اند که برای جدا کردن یا وصل کردن شافت های مختلف در زمان تغییر دندهاز آنها استفاده میشود.
  • گیربکس دنده ای یا دستی(Spur Gearbox): این نوع گیربکس به این گونه کار میکند که راننده باید با دست دستی را حرکت دهد .این مورد بیشتر در ساخت خودروهای قدیمی بکار میرفت.
  • گیربکس شافت مستقیم(Direct Drive Gearbox): گیربکس شافت مستقیم از چندین شافت ساخته شده است. چرخدنده آن به صورت اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک کار میکند.
  • گیربکس هلیکالی(Helical Gearbox): این نوع از گیربکس صنعتی از چرخدنده های مارپیچی تشکیل شده است که از چرخدنده ها برای انتقال نیرو استفاده میشود که این ویژگی باعث ایجاد عملکرد وان تر  ونویز کمتری در مقایسه با چرخ‌دنده‌های مستقیم تولید شود.
  • گیربکس کاهنده(Reducer):گیربکس کاهنده، برای کم کردن سرعت ورودی از موتور و نیز متعادل شدن گشتاور ورودی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • گیربکس افزاینده(Multiplier): نوعی از گیربکس میباشد که برای افزایش سرعت و کاهش گشتاور مورد استفاده قرار میگیرد.
  • گیربکس سیاره ای(Planetary Gearbox): این نوع از گیربکس یکی از پیچیده ترین و کارآمدترین گیربکس هاست که در آن مجموعه ای از دنده ها به طور همزمان و به صورت چرخشی حول یک دنده خورشیدی عمل میکنند.

برای خرید انواع گیربکس میتوانید به صفحه فروشگاه ایتال گیربکس مراجعه کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *